RO’UM-flamberet svinemørbrad og quinoasalat

Her flamberer vi mørbradbøffer i RO’UM, og serverer en quinoasalat med spidskål og æble til. I retten er der mange forskellige råvarer fra Lolland-Falster.

Opskriften er udviklet af Andrea Nielsen, der har været med i Masterchef 2021, og som har madbloggen Mad På Mange Måder. Andrea stammer selv fra Lolland-Falster og har en stor kærlighed til alle de lokale råvarer.

Se også videoen med opskriften længere nede på denne side.

Ingredienser (4 personer):

Quinoasalat:

  • 3 dl. quinoa (gerne lollandsk quinoa)
  • 1/4 spidskålshoved
  • Et syrligt æble (vi har hentet hos Lolle Frugt ved Sakskøbing)

Vinaigrette til quinoasalaten:

  • 2 spsk. RO’UM № 6 2020 lagret på egetræ (køb RO’UM her)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. Fra Fejø æblesirup
  • 2 spsk. Fra Fejø æbleeddike
  • Saft fra ½ citron
  • 1 tsk. sennep
  • Salt og peber

1 grisemørbrad fra Lollandsgrisen (meget smagfuldt!)

Til stegning og flambering:

  • Smør til stegning
  • 1 dl. ingefærshot med æble (f.eks. fra WiSH by Seimei)

Fremgangsmåde

Quinoasalat:

  1. Skyl quinoaen grundigt så alle bitterstofferne forsvinder.
  2. Kog quinoaen i 13-15 minutter i letsaltet vand og stil dem på køl herefter, så de er kølet af til de skal bruges i salaten.
  3. Skær spidskålen og æblet i tynde, fine strimler og kom det i en skål sammen med den afkølede quinoa.
  4. Miks alle ingredienserne til vinaigretten sammen i en skål og hæld det over quinoasalaten.

RO’UM-flamberede mørbradbøffer:

  1. Puds svinemørbraden så den er fri for sener og hinder.
  2. Skær den i det ønskede antal stykker, du vælger at vil bruge. Sørg for der er lidt tykkelse på stykkerne, så de ikke bliver tørre under stegning og flambering.
  3. Bank bøfferne, så de bliver lidt fladere til stegningen.
  4. Sørg for der er god varme på stegepanden.
  5. Kom en god klat smør på panden og steg mørbradbøfferne.
  6. Når bøfferne er ved at være færdige, hældes der ingefærshot med æble over kødet, så det vil karamellisere omkring bøfferne.
  7. Flambér mørbradbøfferne i RO’UM: sørg for at spiritussen er varmet op i 10 sekunder i mikrobølgeovnen, så varmen passer til panden – tilsæt en lille smule salt til din RO’UM, det vil give flotte flammer!
  8. Hæld RO’UM på den varme pande, sæt ild til dampene fra spiritussen og flambér dine bøffer. Pas på loft og lamper, og sluk emhætten.
  9. Anret dine bøffer med quinoasalaten – spis straks.

Velbekomme fra Andrea og RO’UM!

 

Tjek også Andreas andre opskrifter på Mad På Mange Måder.

Grisekødet er fra Lollandsgrisen.
Quinoaen er fra Danish Quinoa Group men kan også købes hos Fra Fejø.
Ingefærshot er fra WiSH.
Æbleeddike og æblesirup fra Fra Fejø.
Æblerne kommer fra Lolle Frugt.

I videoen herunder, beskriver Andrea hvordan retten tilberedes:

https://youtu.be/8ErdCrOI4yc 

FØLG VORES SENESTE
OPDATERINGER

Økologisk Certificeret

RO’UM
Hunseby Kirkevej 32A

DK-4930 Maribo

+45 2126  6167
info@ro-um.dk
cvr. nr. 40 25 08 24

Er du fyldt 18? Dette website kræver du som minimum er fyldt 18. Bekræft venligst du er fyldt 18 ved at klikke "Ja" for at kunne se sidens indhold.