Fyldte chokolader med ROUM opskrift (1900x650) - spiritus lolland (rom whisky cognac)

Fyldte chokolader med RO’UM

Her er opskriften på små fine fyldte chokolader, med fyld af karamel og RO’UM.

Opskriften er udviklet af Andrea Nielsen som har madbloggen Mad På Mange Måder, i samarbejde med Boline Chokolade i Maribo, hvor du også vil kunne købe RO’UM-chokolade i en begrænset periode.

Opskriften giver 15 chokolader. Det tager 3 timer at lave karamellen (kan laves dagen før), og 1 time at lave chokoladerne.

Du skal bruge en chokoladeform af hård plast, et termometer og en chokoladespatel.

Se også videoen med opskriften længere nede på denne side.

Ingredienser:

  • 200 g. lys chokolade
  • 1 tsk. kakaosmør (pulver)

RO’UM-fyld:

  • 1 dåse karamel af kondenseret mælk
  • 2 spsk. RO’UM № 4 2020lagret på Akacietræ (køb RO’UM her)

Fremgangsmåde

RO’UM-fyld:

1. Kom 1 dåse kondenseret mælk i et glas med låg. Sørg for låget er skruet godt på!

2. Kog glasset med kondenseret mælk i 3 timer – sørg for glasset er dækket i vand hele tiden.

3. Når karamellen er færdig, røres den med 2 spsk. RO’UM. Smag til med lidt salt, hvis du ønsker!

De fyldte chokolader:

1. 70 g. lys chokolade hakkes fint og kommes i en skål over et vandbad sammen med kakaosmør. (Jo mindre der skæres, jo hurtigere smelter chokoladen).

2. Varm chokoladen op til 45-50 grader.

3. Den resterende del af chokoladen hakkes fint og kommes i lidt efter lidt.

4. Køl chokoladen ned ved at smelte de to chokolader sammen.

5. Den samlede temperatur på den smeltede chokolade skal være på 30-31 grader (den må ikke overstige 33, så skal du starte forfra, da chokoladekrystallerne i chokoladen vil være ødelagt!)

6. Når chokoladen er glat og ensartet kommes den i den hårde plastform.

7. Vend formen på hovedet ned i skålen, hvor chokoladen lige har været, og bank godt på siden af formen, så skallerne bliver tynde.

8. Bank formen 7-10 gange godt ned i bordet, så alle luftbobler er væk.

9. Hold chokoladen varm på de 30-31 grader.

10. Hvis chokoladen er blevet for tynd i skallen, gentag da processen når chokoladen har sat sig på køl. På den måde kan du lave skallen lidt tykkere!

11. Sæt chokoladerne på køl, til de har sat sig.

12. Fyld chokoladerne med RO’UM-fyld: kom ikke helt op til kanten, da du ellers ikke kan lukke chokoladerne!

13. Bank formen 7-10 hange godt ned i bordet, så alle luftbobler er væk.

14. Luk chokoladerne med resten af den lune chokolade.

15. Skrab bunden med en chokoladespatel, så ikke de fyldte chokolader får ‘fødder’.

16. Sæt på køl.

17. Når chokoladerne har sat sig, vendes de ud på en tallerken.

18. Kommer de ikke ud i første forsøg, vrid da i formen eller bank den ned i bordet.

 

Velbekomme fra Andrea og RO’UM!

Tjek også Andreas andre opskrifter på Mad På Mange Måder.

Se videoen herunder, hvor Andrea viser hvordan du gør:

FØLG VORES SENESTE
OPDATERINGER

Økologisk Certificeret

RO’UM
Hunseby Kirkevej 32A

DK-4930 Maribo

+45 2126  6167
info@ro-um.dk
cvr. nr. 40 25 08 24

Er du fyldt 18? Dette website kræver du som minimum er fyldt 18. Bekræft venligst du er fyldt 18 ved at klikke "Ja" for at kunne se sidens indhold.