Opskrift på Ceviche med torsk og RO’UM
Her har vi lavet forretten ceviche med en RO’UM-vinaigrette og andre lollandske produkter. Opskriften er udviklet af Andrea Nielsen, der har været med i Masterchef 2021, og som har madbloggen Mad På Mange Måder.
Se også videoen med opskriften længere nede på denne side.
Ingredienser (4 personer):
Fisk:
- 400 gr. frisk torsk (eller anden lys fisk)
Vinaigrette:
- 2 spsk. RO’UM № 5 2020 lagret på kastanje (køb RO’UM her)
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. Fra Fejø æbleeddike
- 4 spsk. æblemost fra Lolle Frugt
- Saft fra ½ citron
- 1 tsk. sennep
- Salt og peber
Urter og pynt:
- Dild eller andre friske krydderurter
- 1 fintskåret æble på mandolinjern
Fremgangsmåde
- Pak fisken ud og skær den i fine, mundrette tern. Jo mindre tern, jo hurtigere bliver fisken tilberedt i RO’UM-vinaigretten.
- Bland alle ingredienserne til vinaigretten sammen i en skål og hæld det derefter udover de små fisketern.
- Lad fisken marinere i mindst 15 minutter. Jo længere fisken marinerer, jo mere tilberedt vil den blive.
- Mens fisken tilbereder skæres æble tyndt på et mandolinjern. Alternativt kan det skæres fint i hånden med en kniv.
- Skyl dilden, så den er klar til brug.
Anretning
- På den tallerken du vil anrette på, lægges de tynde skiver æble i en rund form, der passer til mængden af ceviche, der kommes ovenpå efter.
- Hæld cevichen i en si eller dryp fisken fra fra væde i skålen, ved at holde skeen med fisketern op af kanten.
- Brug evt. en udstikker til at holde formen på cevichen, mens du anretter. Brug en ske til at mase cevichen godt ned.
- Pynt cevichen med frisk dild, friskkværnet peber og chiliflager.
Velbekomme fra Andrea og RO’UM!
Tjek også Andreas andre opskrifter på Mad På Mange Måder.
Læs mere om de lokale produkter: Fra Fejø og Lolle Frugt.
I videoen herunder, beskriver Andrea hvordan retten tilberedes:
FØLG VORES SENESTE
OPDATERINGER
RO’UM
Hunseby Kirkevej 32A
DK-4930 Maribo
+45 2126 6167
info@ro-um.dk
cvr. nr. 40 25 08 24