Begyndelsen
Et glas Rom smager godt og er lavet på saften fra sukkerrør. Hvorfor kan den ikke laves af sukkerroer?
Sukkeret er det samme kemiske stof og roen er endog mindre vandforbrugende end sukkerrør, foruden det er den sukkerplante, der gror på vores breddegrader. Roer er på rigtig mange måder en spændende og interessant afgrøde for landmand, miljø og industri. Og så har det været Lollands hovedafgrøde – så hvorfor ikke?
De tanker har Ole gået med i flere år, og har luftet det for forskellige venner og bekendte, som Ole har truffet nu og da. Ved en lejlighed fortalte Ole til Jens om ideen. Det blev til et brainstormingsmøde med en bekendt indenfor ølbrygningsfaget. Og forinden havde tilfældigheder gjort, at Jens havde set sig varm på en koldpresningsmetode. På mødet blev der udviklet et koncept, som Ole og Jens har forfulgt lige siden.
På en af de første dage i januar 2017 vaskede og snittede Ole nogle roer fra 2016. Snitterne blev presset, saften sat til gæring og destillation. Destillatet blev sat på fade og smagt i efteråret 2017. Da det smagte af mere, har vi siden da arbejdet på at lave mere, finde et navn samt blive klar til at sælge vores RO’UM.
FØLG VORES SENESTE
OPDATERINGER
ROUM
Krårupvej 44
DK-4990 Sakskøbing
+45 2126 6167
info@ro-um.dk
cvr. nr. 40 25 08 24