Æbletærte med RO’UM-skum og RO’UM-karamelsauce
Her er opskriften på en lækker æbletærte, med skum på toppen og en lækker karamelsauce – begge tilsmagt med RO’UM.
Opskriften er udviklet af Andrea Nielsen, der har været med i Masterchef 2021, og som har madbloggen Mad På Mange Måder. Andrea stammer selv fra Lolland-Falster og har en stor kærlighed til alle de lokale råvarer.
Se også videoen med opskriften længere nede på denne side.
Ingredienser:
Mørdej:
- 250 g. hvedemel
- 100 g. flormelis
- ½ tsk. salt
- 200 g. smør
- 1 æg
Æblefyld:
- 2 store syrlige æbler (f.eks. fra Lolle Frugt)
- 3 spsk. hvedemel
- 50 g. sukker
- 1 spsk. kanel
- citronskal og saft fra en økologisk citron
Mandelcrumble:
- 50 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- ½ dl. grovvalset havregryn
- 90 g. sukker
- 100 g. mandler
RO’UM-karamelsauce:
- 1,5 dl. sukker
- 1 dl. brun farin
- 0,5 dl. æblesirup fra Fra Fejø
- 0,5 dl RO’UM № 5 2020 lagret på kastanjetræ (køb RO’UM her)
- 1 dl. piskefløde
- 25 g. smør
RO’UM-skum
- 1 dl. piskefløde
- 1 dl. 18% creme fraiche
- 1 spsk. sukker
- Saft fra ¼ citron
- 2 spsk.
- RO’UM № 5 2020 lagret på kastanjetræ (køb RO’UM her)
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Kom alt i en foodprocessor/minihakker og blend til dejen er ensartet. (Gør det evt. af to omgange, hvis ikke din blender er stor nok). Dette step er nemt og sørger for, at din mørdej forbliver sprød, når den er færdig, fordi du ikke bruger varmen fra dine hænder til at smelte smørret i dejen.
- Kom dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud til den rette størrelse.
- Sørg for dejen er 1 cm i tykkelsen – tærten er svær at få ud af formen, hvis dejen er tyndere end det.
- Kom mørdejen på køl i 25-30 minutter, så den er nemmere at arbejde med.
Æblefyld:
- Skær æblerne op i 8-10 æblebåde pr. æble og kom dem i en stor skål.
- Kom alle øvrige ingredienser op i skålen med æblerne og rør godt rundt. Sørg for, alle æbler er dækket i kanelblandingen.
- Lad dem marinere i 15 minutter, mens du laver mandelcrumblen.
Mandelcrumble:
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller en minihakker og blend, til det er en ensartet masse. Stil til side, så den er klar til at komme oven på tærten.
Samling af tærten:
Ovnen skal være tændt på 175 grader varmluft.
- Kom mørdejen i en tærteform (vi anbefaler en ståltærteform, hvor bunden kan skubbes op – det hjælper i den anden ende, når tærten skal ud).
- Prik lidt huller i dejen med en gaffel.
- Placér æblerne fint ovenpå tærtedejen, så de ligger tæt op ad hinanden.
- Hvis der er mere tilbage af marinaden, æblerne har ligget, hæld det da ovenpå tærten også.
- Bag tærten i 10 minutter – kom herefter mandelcrumblen på tærten: kom godt ned mellem æblerne.
- Bag tærten færdigt i ovnen i 25 minutter.
Mens tærten bager:
RO’UM-karamelsauce:
- Kom sukker, brun farin, æblesirup og RO’UM på en stegepande.
- Skru godt op for varmen og lad sukkeret smelte sammen med de øvrige ingredienser, til det får en flot gylden farve.
- Når den ønskede karamellisering er opnået hældes piskefløde og smør op i sukkerblandingen.
- Rør rundt og kog ind til den ønskede konsistens.
- Husk karamellen bliver lidt tykkere, når den er kølet af.
RO’UM-skum:
- Piskefløde piskes til en forholdsvis stiv flødeskum sammen med sukker.
- Herefter tilsættes de øvrige ingredienser.
- Vend forsigtigt de øvrige ingredienser rundt med en ske eller en dejskraber, så ikke luften slås ud af flødeskummen.
Anretning:
Spis et lunt stykke æbletærte og servér med kold RO’UM-skum og flydende RO’UM-karamelsauce på toppen.
Velbekomme fra Andrea og RO’UM!
Tjek også Andreas andre opskrifter på Mad På Mange Måder.
Æblesirup fra Fra Fejø.
Æblerne kommer fra Lolle Frugt.
Se videoen herunder, hvor Andrea viser hvordan du gør:
FØLG VORES SENESTE
OPDATERINGER
RO’UM
Hunseby Kirkevej 32A
DK-4930 Maribo
+45 2126 6167
info@ro-um.dk
cvr. nr. 40 25 08 24